Albert Heijn XL Eindhoven

Groot.. Groter.. Grootst!

Guido Tuinhout
Projectleider

Binnen Food Retail zijn bijzonder veel innovaties en nieuwe ontwikkelingen te zien. Je ziet veel start-ups die met een uniek concept snel groeien. De focus ligt op lokale en eerlijke producten en ook nog eens eerlijk verpakt.

Biologisch eten heeft zijn intrede al vele jaren geleden gedaan. Maar ook ecologisch, veganistisch en verpakking loze concepten zien we met enige regelmaat voorbij komen.

Daarnaast zijn de ogen gericht op de grotere merken die vaak trendsetter zijn, maar die ook nieuwe mogelijkheden zien met al deze (relatief kleine) concepten voor hun eigen grote winkelconcept. Jumbo deed het al met het vers concept in Breda en Amsterdam. DekaMarkt heeft zijn eigen landmarkt en dus kon Albert Heijn natuurlijk niet achter blijven. Al eerder experimenteerde Albert Heijn met vers bereidde sushi in Amsterdam Gelderlandplein.

In 2014 werd er druk gewerkt aan de ontwikkeling van AH XL. Daarbij werd voortgeborduurd op ‘vers’ maar met behoud van efficiëntie en relevantie. Ook werd gekeken naar een betere online distributie. Voor het eerst in de geschiedenis van Albert Heijn zijn medewerkers uitgerust met een iPad om informatie en bestellingen af te kunnen handelen. Daarmee is de integratie met bol.com in de winkels beter.

Neem hier in 3D een kijkje in de winkel!


De opening van Albert Heijn XL in Eindhoven werd groots aangekondigd, met zo’n prachtige winkel kan dat natuurlijk ook niet anders. Verse bereiding van sappen, pizza’s en een echte bakkerij.  Mooie marktachtige kramen voor lokale en eerlijke producten. De klant kan via 'Allerhande' keukeninspiratie op doen voor de maaltijd.

MVRO was tijdens de conceptontwikkeling betrokken bij de engineering en haalbaarheidsstudies van de diverse ontwikkelingen. Na het definitief opstellen van het PVE en de opdrachtdefinitie was het team van Bernard van Boxtel verantwoordelijk voor de realisatie van A t/m Z. Van Boxtel: “Nieuwe elementen zoals koelingen of verlichting die nog niet eerder zijn gebruikt vragen om extra communicatie en afstemming”. Uiteindelijk is de borging in het proces beter en het eindresultaat naar ieders tevredenheid.

Gemaakte stappen