Anna van Toor

Ware schoonheid zit van binnen

Theun Lodewijkx
Projectleider

Het bekende Nederlandse modemerk Anna van Toor is met 28 winkels een van de grote fashion labels met eigen winkels. Kenmerkend voor de collecties is het eigentijdse en speelse karakter maar met behoud van stijl. Anna van Toor richt zich op de zelfstandige vrouw die van het shopmoment meer dan alleen een transactie wil maken. Vanuit die gedachte is het nieuwe winkelconcept dan ook ontworpen. Het ontwerp van Graziosi Progetti zet in op natuurlijke materialen, ambachtelijke interieurdelen en straalt elegantie uit.

MVRO werd door de directie van Anna van Toor uitgedaagd om het ontwerp te engineeren naar een maak- en uitvoerbare winkel.  Een uitdaging die MVRO graag aanneemt. Terwijl de voorbereidingen voor de eerste 2 winkels  (Utrecht & Haarlem) in volle gang waren, werden samen met de technische partners de detailleringen en technische uitwerkingen gemaakt. Vanuit de engineering werden de plannen gemaakt voor de afbouw en uitvoering.

Het winkelconcept heeft een hoogwaardige uitstraling en het is goed te zien in welk segment Anna van Toor wil aanspreken en overtuigen. Gestucte wanden en plafonds, een grote kassabalie van Corian, handgeweven behang, grote keramische tegels, koperen lampenkappen en zelfs een “koperen” vloer. Details.. daar gaat het om in het nieuwe winkelconcept van Anna van Toor.

 

MVRO verzorgde de afbouw van de winkel in twee weken. In februari en maart 2015 opende respectievelijk de winkel aan de Oude Gracht in Utrecht en aan De Barteljorisstraat in Haarlem. Met een aantal ideeën voor re-engineering zijn in mei 2015 de voorbereidende werkzaamheden gestart voor het remodelen van de winkels in Laren en Den Haag. Mooie locaties in mooie steden waar het nieuwe concept omarmd zal worden door haar bestaande en nieuwe klanten.

Gemaakte stappen