Blokker

Oranje boven.. ook voor huishoudartikelen!

Jolanda Zwaan
Operationeel Manager

Het Blokker concern bouwt gestaag door aan het succes van haar winkelformules. Na diverse berichten in de media over het verdwijnen van winkelformules of Retailers die het lastig hebben, zet Blokker juist in op vernieuwing en uitbreiding. Voor Big Bazar coördineert MVRO momenteel een uitbreiding in Vlissingen. De bekende discounter is inmiddels een vertrouwd beeld in de Nederlandse en Belgische winkelstraten, en zet in op versteviging van de discount formule. Hoewel de discount labels in Nederland ruim vertegenwoordigt zijn, blijft de klant gevoelig voor winkelketens met een ruim en breed assortiment voor dump- en actieprijzen.

Daarnaast breidt Blokker de inmiddels succesvolle 'Orange' formule verder uit. Naast de focus op 'omnichanneling' kiest Blokker in deze formule voor een aantal belangrijke pijlers binnen Retail zoals sfeer, gemak en beleving. Blokker heeft goed gekeken naar de veranderende consument en zet met de nieuwe winkelindeling "acht werelden" (zoals koken & bakken, eten & tafelen etc.) in op de moderne Nederlandse gezinnen.

De 'Orange' formule kenmerkt zich door een eigentijdse uitstraling en past qua sfeer goed bij de verwachtingen van de doelgroep. De indeling van de winkel op categorie is niet nieuw, de navigatie wel en de nieuwe huisstijl zorgt voor een frisse uitstraling.

MVRO heeft voor het eerste project in samenwerking met Blokker gekozen voor een snellere afbouwtijd dan de organisatie voorheen gewend was. In slechts een week tijd werd de nieuwe formule vormgegeven. Een ongekende prestatie die naar meer smaakt. MVRO voert tenminste voor acht andere winkelverbouwingen de regie en projectbegeleiding uit.

Gemaakte stappen