Albert Heijn opnieuw uitgevonden in Eindhoven

Home / Nieuws / Albert Heijn opnieuw uitgevonden in Eindhoven

Albert Heijn opnieuw uitgevonden in Eindhoven

Hoe speel je als supermarktketen in op de behoeften van jongere generaties? Je zou het antwoord zomaar in Eindhoven kunnen vinden. Want in de creatieve hotspot van de stad, Het Veem op Strijp-S, realiseerde MVRO een nieuw concept voor Albert Heijn. Deze nieuwe Albert Heijn is onderdeel van vershal het Veem en speelt in op de trend van clockless eating: halen waar je zin in hebt, wanneer je er zin in hebt.

Koelkastwinkel

Dit nieuwe concept wordt ook wel de ‘koelkastwinkel’ genoemd. Niet dat ze er koelkasten verkopen, maar het voelt alsof je de deur van de koelkastdeur opendoet om te pakken waar je trek in hebt. Alle dranken zijn gekoeld, waardoor je meteen kan toeslaan. Verder heeft deze relatief kleine winkel een verrassend groot en divers assortiment, 3.500 artikelen op 250 vierkante meter. Denk bijvoorbeeld aan verse sushi, ruime keuze in salades en een seafood corner.

De rol van MVRO in het realiseren van dit concept

De grootste uitdagingen voor MVRO binnen dit project: het maximale halen uit de beperkte vierkante meters en zorgen voor een herkenbare, maar eigen Albert Heijn zonder afbreuk te doen aan de identiteit van het monumentale pand. Dit is hoe we het voor elkaar kregen:

Samen met Format en Stamhuis Innovatie bepaalden we de projectspecificaties waarbij we optimaal lering trokken uit ervaring en behoeften vanuit de AH to Go-formule, kleinere winkels en andere vershallen in ons land.

Uitbreiding aan buitenzijde pand

Om de beschikbare meters optimaal te benutten kozen we voor een uitbreiding aan de buitenzijde van het pand, gerealiseerd door M to build. De voormalige Philips-fabriek is een monumentaal gebouw waardoor we rekening moesten houden met het oorspronkelijke identiteit van het pand. De uitbreiding sluit daarom maar op één punt aan op het pand.

Behoud van identiteit

Ook voor de afbouw was het belangrijk de identiteit van het pand zoveel mogelijk te behouden. We maakten de bestaande vloer, plafond en wandafwerking daarom eigen met Albert Heijn-gerelateerde en voor Albert Heijn herkenbare items. Ook de signing is niet standaard AH, de neonuitstraling grijpt terug op de geschiedenis van Philips.

Slimme inrichting

MVRO heeft geholpen de beperkte vierante meters optimaal te benutten, voor een zo’n ruim mogelijk assortiment. Denk aan aangepaste stellingen, inzet van ondiepere wandmeubels op kritische plaatsen, aangepaste counters, maximaal benodigde ruimte van de gangpaden en zelfscanfaciliteiten in plaats van kassa’s.

Maatwerk

Een kleiner oppervlak betekent niet minder werkzaamheden. Daarom zorgden we voor op maat gemaakte ruw- en afbouwplanning. Voor zowel de logistiek van en naar de winkel als de interne logistiek tijdens de verbouwing hielden we optimaal rekening met de bezoekers van de vershal.

Benieuwd naar het eindresultaat? Kom eens een kijkje nemen in Eindhoven!